Prins springt uit de piano!

Rob Beerens Stadsprins Pierewaaiersrijk 2020

Prins Rob d’n Urste zwaait wederom de scepter

Prinsenbal C.V. De Pierewaaiers 2019

Zaterdagavond 9 november 2019 werd in een bomvolle en stomende zaal van residentie café De Brouwer Rob Beerens wederom onthuld als Prins van C.V. De Pierewaaiers en Stadsprins van het Pierewaaiersrijk. Ook in 2020 zal Prins Rob d’n Urste dus de scepter zwaaien tijdens Carnaval!

De Prinsencommissie had dit jaar gekozen voor een zeer actueel thema: het songfestival. Een klein beetje meeliften op het succes van Duncan Laurence kan geen kwaad, moet zij gedacht hebben. De zaal van café De Brouwer werd voor deze avond eenmalig omgebouwd tot een heuse Ahoy-achtige arena.

Nadat Prins Rob na zijn officiële aftreden ontmanteld door de ere-garde van C.V. De Pierewaaiers in hun midden was opgenomen en van het toneel was verdwenen, kon de songfestivalavond beginnen. Uiteraard was de Prinsencommissie weer niet te flauw geweest en waren kosten noch moeite gespaard om grote artiesten te lokken naar het Prinsenbal.

Het spits werd afgebeten door niemand anders dan Duncan Laurence zelf, met zijn inmiddels 111.111.111.111.111.000 keer gestreamde winnende inzending Arcade. Geloof het of niet, maar het klonk ditmaal nog mooier dan destijds voor de buis. Het in groten getale aanwezige publiek ging dan ook compleet uit zijn dak.

De tweede act van de avond kwam ook van eigen bodem. Traditioneel op blote voeten betrad Frizzle Sizzle het podium en nog steeds had alles een ritme bij deze inmiddels niet zo jonge dames meer. Maar wat zagen ze er nog steeds goed uit, deze voormalige Kinderen voor Kinderen-sterretjes. Ook vocaal gezien hadden deze dames nog niks van hun kwaliteiten ingeleverd.

Last but zeker not least nam Bucks Fizz bezit van het podium. Onder de al wat oudere aanwezigen (lees: ere-garde) de grote favoriet om de avond winnend af te sluiten. Making your mind up, zoals hun nummer heet, was in 1981 immers al een geweldige hit en de ere-garde ging dan ook helemaal los op deze Britse klanken.

Maar uiteindelijk en ook volgens de legendarische Henny Huisman, kan er maar een de winnaar zijn. Na een puntentelling, die werd gedaan door afgevaardigden uit de verschillende wijken die ’t Pierewaaiersrijk rijk is, werd bekend dat ook deze avond was gewonnen door Duncan Laurence. En hiermee mocht hij ook in residentie café De Brouwer zijn nummer nogmaals ten gehore brengen. Alleen had Duncan speciaal voor deze gelegenheid een verrassing in petto: hij bracht voor het aanwezige jongere publiek een dance/house-versie van Arcade op de planken. En met deze versie werd op sublieme manier toegewerkt naar en de mensen warm gemaakt voor het moment van de onthulling van de nieuwe Prins van C.V. De Pierewaaiers en Stadsprins van ’t Pierewaaiersrijk. Op het moment suprême liep Duncans hit perfect over in het nog veel populairdere Pierewaaierslied en plotsklaps stond ie daar dan: Rob Beerens alias Stadsprins Rob d’n Urste!

De zaal barstte uit zijn voegen bij het zien van Rob. Niet enkel zeer geliefd binnen de hofhouding van C.V. De Pierewaaiers, maar aan de reacties te zien en te horen in heel het dorp. Tevredenheid alom dus.

Traditiegetrouw volgden hierna de nodige protocollaire plichtplegingen, waarna Rob weer in vol ornaat voor kon gaan in het feestgedruis! En ook dit jaar gaat en staat hij niet alleen. Ook zijn rechterhand en steun en toeverlaat Jeroen van Beers plakt er nog een jaartje aan vast als zijn adjudant.

Rob en Jeroen, namens bestuur, hofhouding, ere-garde en alle andere leden een welgemeend van harte gefeliciteerd. Heel veel succes en geniet er enorm van! Dat doen wij namelijk ook van jullie!