Pierewaaiers presenteren nieuwe Stadsprins: Prins Frans d’n Twidde!

Afgelopen zaterdag gebeurde dan eindelijk echt waar carnavalsminnend Moergestel al 2 jaar smachtend op wachtte. Dan bedoelen we niet het aftreden van Prins Rob d’n Urste, maar wel het fysieke samenzijn, voorproeven, voorpret en vooral al een gevoel van Carnaval kweken tijdens het Prinsenbal van C.V. De Pierewaaiers!

In een stampvolle, kolkende en bijna overkokende zaal van residentie café De Brouwer presenteerde de Prinsencommissie haar nieuwste verovering. Of aanwinst, noem het zoals je wilt.

Na om bekende redenen maar liefst 4 jaar van de geweldige diensten en inzet van Prins Rob te hebben mogen genieten, was het nu dan eindelijk de beurt aan een ander. En niet zomaar iemand! De Prinsencommissie was er zich dit keer terdege van bewust voor de opvolging van een held als Prins Rob niet met zómaar iemand aan te kunnen komen (alsof de commissie dat überhaupt ooit heeft gedaan…).

Al snel werd het voor het in groten getale aanwezige en nieuwsgierige publiek duidelijk dat de commissie op zoek was gegaan naar een Superheld. Zij was immers van mening dat enkel en alleen een echte Superheld Prins Rob kon en mocht opvolgen. Nu zijn er weliswaar best veel superhelden in de wereld, met allemaal hun eigen krachten en kwaliteiten. Maar Stadsprins zijn van ’t Pierewaaiersrijk, dat is toch wel next level. Het was dan ook niet verwonderlijk dat achtereenvolgens de superhelden Batman, Spiderman en zelfs Mega Mindy niet konden voldoen aan de wensen van de Pierewaaiers. Er ontbrak steeds net iets, het plaatje was niet compleet. Totdat…

Rond de klok van elf uur ineens Ironman ten tonele verscheen. Was hij dan wel degene die Carnaval 2023 kon gaan dragen in ‘t Pierewaaiersrijk?! Hij was er immers sterk genoeg voor. En hij bleek ook nog eens snel te zijn en vliegensvlug van jong naar oud te kunnen schakelen, maar ook van kroeg naar kroeg te kunnen hossen! Dit was onze man!

Toen ook presentator van de avond Stef Habraken akkoord was, mocht Ironman zich achter de coulissen gaan begeven om het felbegeerde prinsenpak van C.V. De Pierewaaiers aan te gaan trekken. Na een sterk staaltje muzikale spanningsopbouw werd om ‘elf over elf’ bekend wie al meer dan een jaar in de wachtrij stond om Stadsprins van ’t Pierewaaiersrijk te worden.

Frans van Ierland bleek de nieuwe Prins van C.V. De Pierewaaiers en Stadsprins van ’t Pierewaaiersrijk! Aan de reacties uit het publiek was te merken dat het een daverende en zeer welkome verrassing was dit heerschap op het podium te zien verschijnen. Hierna volgden de gebruikelijke protocollaire handelingen met de voorzitter, de Prinsen van onze zusterverenigingen, maar ook wethouder Logister, alvorens Frans zijn prinsennaam bekend mocht maken. Dit was minder verrassend. Daar C.V. De Pierewaaiers in een recent verleden al eens een Prins Frans d’n Urste heeft gehad, koos deze Frans voor de simpelste oplossing: Stadsprins Frans d’n Twidde.

Maar dat doet ie natuurlijk niet alleen. Zonder adjudant kan een Prins niet regeren over ’t Pierewaaiersrijk. Heel verstandig was het dan ook van Frans dat hij een adjudant heeft gekozen waarmee hij al jaren Carnaval viert en die jaren geleden ook nog ervaring heeft opgedaan bij een van onze zusterverenigingen. Johan van Daelen zal Stadsprins Frans d’n Twidde met raad en daad bij gaan staan de komende maanden in de aanloop naar en tijdens Carnaval 2023.

C.V. De Pierewaaiers wil Frans en Johan van harte feliciteren en wenst hun veel succes, maar vooral ook heel veel plezier in hun nieuwe functies! Alaaf!