STADSPRINS FRANS D’N URSTE TERUG AAN HET FRONT

Frans van der Donk wederom Prins van C.V. De Pierewaaiers

Zaterdag 11 november is in een overvolle, oververhitte en kolkende zaal van café De Brouwer, residentie van C.V. De Pierewaaiers, Frans van der Donk teruggekeerd als Prins van C.V. De Pierewaaiers en Stadsprins van ’t Pierewaaiersrijk.

Tijdens Carnaval 2016 zwaaide Frans ook al de scepter, waarna hij vorig jaar werd opgevolgd door Jubileumprins Pier XXXXXV. De Prinsencommissie van C.V. De Pierewaaiers was echter zo verguld over Frans zijn eerste jaar, dat hij nu alsnog een jaar mag terugkomen. Het was nog niet af, zo vond ook Frans!

Tijdens de avond voorafgaand aan de onthulling, werd het publiek verscheidene keren en op verschillende manieren om de tuin geleid, het bos in gestuurd en de verkeerde kant gewezen. Letterlijk, want de Pierewaaiers kwamen met verschillende routes, die naar de nieuwe Prins zouden moeten leiden. Tot grote hilariteit van het publiek werden deze routes ook nog eens bemoeilijkt en waren ze uiteindelijk eigenlijk niet meer te volgen…

Elf over elf dan… Het thema van de avond, magie, kwam hier pas om de hoek kijken. Nadat de laatste route uitkwam bij het beroemdste standbeeld van ’t Pierewaaiersrijk, Jaonneke, vervolgde deze situatie zich op het podium. Presentator Stef Habraken, die overigens heel de avond de lachers op zijn hand had, kroop onder een doek om vervolgens de meest ingenieuze verdwijntruc ooit uit te voeren… In een fractie van een seconde was Stef verdwenen en stond daar ineens de nieuwe Stadsprins van ’t Pierewaaiersrijk: Frans van der Donk alias Prins Frans d’n Urste!

Wat een ontvangst was dat! Dat moet Frans erg goed hebben gedaan. De hele zaal stond op zijn kop, met de hofhouding van C.V. De Pierewaaiers voorop. Wat waren en zijn zij blij met Frans terug aan het roer.

Tussen alle bejubelingen door moesten er echter ook nog wat formaliteiten afgehandeld worden door de wethouder, voorzitter Bas Hessels en de collega-Prinsen. Toen dit gedaan was, mocht Frans eindelijk zijn rechterhand en steun en toeverlaat tijdens de carnavalsdagen oftewel zijn adjudant bekendmaken. In dit geval was de verrassing iets minder groot. Immers, eenieder weet dat Frans niet zonder Jurgen van Ras kan. En vice versa overigens. Dit duo werd dus weer in ere hersteld, waarna de receptie kon beginnen en de avond nog tot in de late uurtjes voortduurde…

Frans en Jurgen, namens het bestuur, de hofhouding en alle leden van C.V.  De Pierewaaiers, van harte gefeliciteerd en ook een hartelijk welkom terug. Jullie maoke dè saome wel!