Pierewaaiers brouwen zelf nieuwe Prins

Rob Beerens Stadsprins Pierewaaiersrijk 2019

In een stampvolle zaal van residentie café De Brouwer heeft C.V. De Pierewaaiers zaterdag 10 november jl. haar nieuwe Prins onthuld. Rob Beerens zal als Stadsprins Rob d’n Urste de scepter gaan zwaaien over ’t Pierewaaiersrijk en Carnaval 2019.

Waar de Prinsencommissie er voorgaande jaren voor koos de spanning gedurende de avond middels verschillende filmpjes en/of optredens op te bouwen, ging zij nu voor een toch wat andere invulling van de avond. Niemand minder dan feest-dj Haico en party-zanger Gabor waren ingevlogen om er tot elf over elf voor te zorgen dat er een geweldige sfeer heerste. Tot aan het moment suprême, het moment van de onthulling van de nieuwe Stadsprins van ’t Pierewaaiersrijk…

Vele lokale carnavalsvierders, waaronder de drie zusterverenigingen, werden ondergedompeld in de kolkende massa die het Prinsenbal heet te zijn. Maar dan…

Tegen de klok van elf uur gingen in de zaal de lichten uit, begon het filmpje van de Prinsencommissie en werd de spanning in een mum van tijd tot een absoluut hoogtepunt opgevoerd. In het filmpje bleek dat de Prinsencommissie er dit keer voor had gekozen om zelf maar eens een Prins te brouwen. Wellicht een creatieve ingeving, wellicht om een lange zoektocht te vermijden. Over en weer debatterend, kwam namelijk naar voren dat een goeie Prins verrassend veel overeenkomsten heeft met een goed speciaalbier. De Prinsencommissie wilde een smaakvolle Prins, die tevens een beetje stout kan zijn, uitstraling heeft en bovenal karakter toont. Om zo’n Prins te kunnen brouwen, ging de commissie op audiëntie bij Bernard Smits, zelf bierbrouwer en natuurlijk bij eenieder bekend van de Reuzenbieren. Uiteraard was Bernard dolenthousiast en stond hij de commissie graag bij. Echter, om zo’n Prins met zulke eigenschappen te kunnen brouwen, diende de commissie nog wel even enkele zeldzame ingrediënten bij elkaar te zoeken. Alsnog een lange zoektocht dus… Via Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland keerde de commissie terug bij Bernard. Na enkele weken al leek Bernard de Prins gebrouwen te hebben, ware het niet dat de eigenschap karakter nog elders toegevoegd diende te worden. Het Trappistenklooster was daarom de volgende halte voor de commissie, alwaar het nog ontbrekende karakter werd toegevoegd. En nog mooier, de Prins zou thuis (lees: residentie café De Brouwer) afgeleverd worden. Aldus geschiedde. Net na elven kwamen twee broeders het vat binnenbrengen en was de spanning in de zaal om te snijden. Maar dan is het elf over elf en blijkt de nieuwe Stadsprins niet in het vat te zitten… Nee, tot grote verrassing van de aanwezigen kwam de nieuwe Prins achter uit de zaal tevoorschijn, traditioneel onder begeleiding van het welbekende Pierewaaierslied, nadat eerst zijn eigen lijflied door de speakers galmde.

Daar stond ie dan: Rob Beerens alias Prins Rob d’n Urste. Al jaren een bekend gezicht bij C.V. De Pierewaaiers. Immers, Rob heeft in zijn hoedanigheid als medewerker van café De Brouwer zeker duizenden glazen volgetapt voor deze dorstige vereniging. Daarnaast is Rob natuurlijk ook gewoon al jarenlang een fervent carnavalsvierder en ook een echt verenigingsmens, getuige zijn vele activiteiten voor SV Audacia.

Na de gebruikelijke protocollaire plichtplegingen, mocht Rob dan eindelijk zijn adjudant bekendmaken. Want hij staat en gaat niet alleen, zoals ook de tekst van zijn eerdergenoemde lijflied luidt. Jeroen van Beers, eveneens zo’n oude bekende binnen C.V. De Pierewaaiers, zal de komende carnavalsperiode de rechterhand en steun en toeverlaat zijn van Stadsprins Rob d’n Urste en hem met raad en daad bijstaan, zodat ook Carnaval 2019 voor ’t Pierewaaiersrijk weer een geweldig feest zal worden.

Stadsprins Rob d’n Urste en adjudant Jeroen, namens bestuur, hofhouding, eregarde en alle leden van C.V. De Pierewaaiers een hartelijk proficiat! Heel veel succes, maar bovenal heel veel plezier bij deze mooie vereniging. Geniet ervan!