De derde zondag van oktober is het ieder jaar weer tijd voor het oudste festival van C.V. de Pierewaaiers. Na een lange zomer vol buitenactiviteiten en een wat minder strak gespannen carnavalsboog, is dit het sein om de Pierewaaierskleren weer uit het vet te halen. We doen dit nooit alleen, maar met een paar handen vol blaoskapellen uit Noord-Brabant en omstreken. Inmiddels hebben honderden bands hun kunnen getoond in het Moergestelse. Hieronder bevinden zich enkele eendagsvliegen, maar ook een mooi aantal trouwe deelnemers. De eerste editie vond plaats in 1983, toen de helft van de huidige commissie nog diep in de boerenkool zat.

Black WoooW’s wint 32e Blaoskapellenfestival

Moergestel – Afgelopen zondag (19 oktober 2014) vond in Moergestel het jaarlijkse ‘Muzikaalste Zondag van het Zuiden’ van C.V. de Pierewaaiers plaats. Na een lange en zonovergoten dag maakte aftredend (maar herkiesbaar gesteld?) Stadsprins Marcus d’n Urste bekend dat deze editie is gewonnen door The Black WoooW’s uit Loon op Zand.

380 muzikanten

Het traditionele startsein voor carnavalminnend Moergestel kon rekenen op de deelname van 21 kapellen, hoofdzakelijk uit Noord-Brabant. Verspreid over zes podia verzorgden deze bands bij elkaar opgeteld 84 optredens. Het festival staat al jaren bekend als ‘binnenfestival’, maar dit jaar waren de rollen wat dat betreft omgedraaid. Maar liefst drie podia waren verplaatst naar buiten, waar de zon en de hoge temperatuur een hoofdrol vertolkten. Carnaval zonder jas! Het 33e Blaoskapellenfestival vindt plaats op zondag 18 oktober 2015.

Uitslag

Muzikaliteit

1. Black WoooW’s – Loon op Zand

2. Fluutjes – Bussum

3. Welluk? – Moergestel

Presentatie

The Right Choice